Om gruppchefen på polisens djurskyddsgrupp

Inte vet jag om  Håkan Andersson är väldigt ovarsam med sina omdömen om människor som har hund eller om han konstant blir felciterad.

Jag tycker att de uttalande jag hört om hundägare är både oförskämda och i förlängningen direkt farliga. De ger idéer till aggressiva människor….

Ingenstans nämns våldet mot hundägarna. Att vara hundägare är att vara konstant utsatt för övergrepp från den sk allmänheten. Själv bor jag utanför Stockholm i en förort där hundar är okopplade (legalt) och kopplade, har bott där i 30 år och våra hundar varken attackerar eller slåss. Hundarna möts och de flesta umgås utan problem. Det finns enstaka hundägare som är aggressivare och isolerar sina hundar och de har problem med alla andra hundar. Dessa hundägare är både aggressiva mot hundar och folk. Dessa hundägare är generellt mer hårdhänta mot sina hundar, bestraffar dem oftare fysiskt med öronnyp, ryck och annat smärtsamt. Jag forskar på hundars konfliktbeteende, orsak och verkan.

Hundar i innerstan som går kopplade enligt lagen blir hundaggressiva, de blir frustrerade och gör utfall som  med tiden blir mer och mer aggressiva. Lagen är politiskt – inte hundkunnig.

Om man är en ansvarsfull hundägare med gott omdöme som verkligen sköter sin hund så måste hunden få vara okopplad. Vandrande bandhundar mår inte bra.

Det är fruktansvärt att en så okunnig person – vad gäller hundar – ska ansvara för och uttala sig om och om igen i en så viktig samhällsfråga som hunden är. Både ekonomiskt och emotionellt är hunden oersättlig.

Det är en skröna att allt fler skaffar hund, antalet hundar har varit konstant sedan tidigt 70-tal, då jag började följa upp påståenden utan grund.

Läs – Håkan Andersson – artikeln i Sydsvenska Dagbladet söndagen 17 juli om ”Hundar avlivas snabbt med ny tillsynslag”. Läs JO:s uttalande, läs om rättsövergrepp, läs Fredrik Steens krönika och om hur polisen slår och sparkar hundar vid sina ”mentaltester”. Är inte det djurplågeri och grund för ingripande av just omnämnda polisinstans. Visar våld om gott omdöme hos polisen?

Det finns mycket kunskap om hund idag jämfört med när jag började på tidigt 50-tal, utbilda er på polisen….

Jag är inte ett dugg rädd för hundar – jag jobbar med sk ”arga” hundar – men människor – stora, arga män som skriker på mig om hunden – de får gå lösa hur som helst……. Jag är mest rädd att mina hundar ska försvara mig.

Det finns inga ”hundproblem” det finns konflikter människor emellan och om samhället belönar konfrontation istället för lösningar, så blir det samhället obeboeligt för oss allihop, med eller utan hundar.

Annonser

Om Ingrid Lingmark

Alla dessa hundar... Mina tankar om hundar och samhället.
Det här inlägget postades i Hundar och politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Om gruppchefen på polisens djurskyddsgrupp

 1. Kriminell hundägare (har hunden lös) skriver:

  Så sant så sant! Jag har även hört Håkan Andersson på radio och man blir mörkrädd. Det är verkligen fel man på fel plats om man vill hunden väl.
  I samma reportage intervjuades en representant för Hundstallet i stockholm. De verkar ha ett ömsesidigt gott samarbete/förhållande. Man efterlyste hem till Hundstallets hundar samtidigt som HA beklagade sig över att så många vill ha hund! Vad ska man tro. Hundstallet placerar ut hundar som ofta är förstörda av någon annan person. Det kan även för den mest erfarna och duktiga hundägare då inträffa att hunden gör något fel, nafsar någon i rädsla (stan är full av människor som tränger sig på hundar), skäller så någon blir rädd osv osv. Det är inte bra, men fullt realistiskt att förvänta sig att sådant händer nån gång.
  Kommer då Håkan Andersson o hans kollegor och tar in hunden för mentaltest? Ger man ägaren (som ställt upp och tagit sig an hunden) restriktioner och hot om hundförbud? Koppeltvång, munkorg… SÅ var den rehabiliteringen av en skadad hund stoppad.
  Talar Hundstallet om detta för den som vill hjälpa en hund? Varnar de för hundpoliserna? Eller har Hundstallets hundar nån sorts immunitet? I så fall är det ju rättsmoralisk röta på hög nivå. Men vad ska man tro?
  Alla som bryr sig om hundar och vill dem väl måste ta avstånd från detta hundhat som sprider sig i framför allt media och nu även i rättsreglerna. Detta är inte rättssäkert, och dessutom präglat av hat och rädsla.
  I Hundfrågan får människors rädsla styra på ett helt exempellöst vis. Jag tycker man ska vara realistisk: det kommer att hända tråkiga saker med hundar inblandade, liksom det händer andra tråkiga saker. Men låter vi rädslan styra och tvingar alla att anpassa sig efter de allra räddaste, då blir inget bättre.
  Fler rädda hundägare ger fler rädda hundar ger osäkra hundar ger fler utfall ger fler rädda människor osv osv
  Men när även hundkonsulter o liknande är rädda, hundkurser garanterat utan hundkontakt, ”Låt inte din hudn träffa andra utan att ah en plan för varje möte” då ska man inte förvåna sig.
  Sin rädsla över en viss acceptabel nivå måste man själv ansvara för, den kan inte pådyvlas omgivningen.
  Personligen har jag helt tappat förtroendet för polisen pga Håkan Andersson. Jag håller med hundcoachen, förr kände jag att polisen stod på vår, vi vanliga hederliga svenssons, sida. Nu har de blivit fiender. Blir vi för många som tänker så, så är hela samhället skadat!
  Jag är livrädd för att få polisens ögon på mig och min hund, vem vet vad det kan leda till, och skriver därför anonymt.

 2. Many people find it very difficult to meet the right kind of partners
  to date because of the amount of time they spend on work.
  As for the adult women who are into dating, most of them are
  out due to long-term relationship heartbreak and so they are there to meet anyone possible.
  Online dating is the name of the game – find your dream date here.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s